TikTok’u kullanmak İK’nın Z Kuşağı’nı işe çekmesine yardımcı olabilir mi?

Son derece popüler video paylaşım platformu TikTok, kullanıcıların şarkı söyleme, dans etme, eğlence, mizah gibi içerikleri oluşturabilecekleri bir sosyal medya platformu. Eylül 2021 itibariyle (CNBC tarafından rapor edilen) bir milyar kullanıcıya sahip.

Son zamanlarda iş sitesi Indeed’in platformla bir ortaklık ilan etmesiyle varlığı iş dünyasında da görülecek gibi görünüyor.

İşverenler mümkün olan en iyi yetenekleri çekmek ve işe almak için TikTok’a yönelebilir. İK’nın potansiyel adaylara ulaşmasındaki başka bir araç olabilir. İş arama yöntemleri değişiyor. Bunu akılda tutarak, TikTok’a bakmak, sosyal medyanın artık şirketlerin genç nesle ulaşması için güçlü bir yol olduğunu unutmamak gerek.

“Dünyanın en hızlı büyüyen sosyal medya platformlarından biri olan TikTok, ilginç ve özgün olduğu için artık işletmelerin genç nesilleri çekmesi için de kullanılabilir” diyor yurt dışındaki uzmanlar. Bunun nedeni de günümüzde gençlerin bir şeyleri hareket halindeyken yapmayı ve görmeyi tercih etmelerine, yaratıcı bir şekilde dikkatlerini çekecek bir şey istemelerine bağlıyor.

İşverenlerin TikTok gibi sosyal medya platformlarını keşfetmeden yalnızca iş bulma sitelerine ilan vererek bu demografiden en iyi yetenekleri kaçırma riski olduğu paylaşılıyor.

Uzmanlar, işverenlerin TikTok’u açık iş ilanlarının reklamını yapmak, işin önemli kısımlarını iletmek için videolar oluşturmak ve yeteneklere şirketin kültürü hakkında bir fikir vermek için kullanabileceğini belirtiyor.

Ne dersiniz? TikTok’u kullanmak İK’nın Z Kuşağı’nı işe çekmesine yardımcı olabilir mi? TikTok ve iş dünyası yan yana gelmeli mi?