Ekonomik bir durgunluk döneminde dahi talep gören, çalışanlardan, iş arayanlardan istenen 3 beceri nedir?

Geçtiğimiz 2 yılı aşkın süredir öngörülebilir gelecek için bir türbülans dönemindeyiz ve olmaya devam edeceğiz. Peki böyle dönemler hangi becerileri öne çıkarıyor?

1- Esneklik
Esnek olduğunuzu göstermek için, bir işletme içinde farklı roller, işlevler veya departmanlar arasında gezinmek zorunda kaldığınız zamanları bir geçiş süreci olarak kabul edebilir, normal iş sorumluluklarınız dışında bir konuda yardımcı olmak için gönüllü olmayı deneyebilirsiniz. Yöneticiler, hızlı adapte olabilen ve planlar değiştiğinde aşırı tepki vermeyen insanlar ister.

2- Proje yönetimi
Bir durgunluk sırasında kaçınılmaz olarak yeni zorluklar ortaya çıkar ve şirketler yeni sorunları tanımlayabilecek, çözümleri dile getirebilecek ve bu planı ileriye taşıyabilecek insanlar arar. Şirketlerin sürekli olarak tercih ettiği en iyi becerilerden biri, proje yönetimidir.

3- İletişim yetenekleri
İşyerinde açık ve etkili bir şekilde iletişim kurma yeteneği “tüm sektörlerde” “her zaman talep gören” evrensel bir beceridir. Bir işvereni, işinizin değer kattığına ikna etmek için kişilerarası becerilere ihtiyaç vardır. İletişim becerilerine örnekler arasında sunumlar, e-postalar, geri bildirim verme ve bir iş anlaşması müzakere etme, vb. sayılabilir.