Nike, bir haftalık zihinsel sağlık molası için şirket ofislerini kapatıyor

Şirketlerde “zihinsel, duygusal, ruhsal sağlık önem kazanacak” demiştik. Ve Nike eylül ayındaki ofise dönüş planlarından önce bir haftalık “zihinsel sağlık” molası için şirket ofislerini kapatacağını açıkladı.

Uygulama çalışanlara üst düzey bir Nike yöneticisinin mesajıyla duyuruldu. Ancak mesajda Türkiye’deki birçok şirketin iç yazışmalarında kullanılan ifadelere rastlamıyoruz. Örneğin; mesajda tamamlanan ya da tamamlanmayan bir hedeften söz edilmiyor, yılın ilk yarısında kaç mağazaya ulaşıldığından, karlılık hedefinin tutup tutmadığından ya da döndüklerinde yarım kalan hedeflerini tamamlamaktan… Sayılar yok! Hatta hem böyle bir uygulama yapar hem de kapsayıcı bir mesajla paylaşırsak “gevşerler” kaygısı da hissetmiyoruz.

Duygulara dokunan mesajda şu satırlara yer verildiğini görüyoruz;

“Geçen yıl zor geçti. Hepimiz insanız ve travmatik bir olay yaşadık! Gevşemek, stres atmak ve sevdiklerinizle vakit geçirmek için zaman ayırın. Çalışmayın. Bu ekip için sadece bir ‘hafta tatili’ değil… Bu, zihinsel sağlığa öncelik verebileceğimizin ve yine de işimizi yapabileceğimizin bir onayı.

Böyle zamanlarda bu takımın bir parçası olduğum için çok minnettarım. Dinlenmek ve iyileşmek için zaman ayırmak, iyi performans göstermenin anahtarıdır.”