Şirketinizin insan vizyonu var mı?

Bir gün bir CEO ekibinden tüm çalışanların kişilik yapılarını, teknik ve mesleki yetkinliklerini analiz etmelerini ister. Binden fazla çalışanı olan kurumda kim hangi teknolojilere hakimdir, hangi projede en verimli ve mutlu çalışır, hangi kişisel özelliklerine sahiptir bilmek istediğini söyler. Hatta yeni bir proje oluşturduğunda bu projeye şirket içinden bir atama ile kimleri seçebileceğini, ekibini nasıl oluşturabileceğini öğrenmek istediğini belirtir. Haliyle dağınık halde bulunan bilgileri bir araya getirme hatta mümkünse bu bilgileri anlamlı bir şekilde birbirine bağlama ihtiyacı doğar.

Ekip, bir çalışan hakkında değerlendirme yapabilmek için gerekli olan bilgileri gözden geçirir;  eğitimden deneyime, teknik-mesleki yetkinliklerden   kişilik özelliklerine, performans değerlendirmelerinden potansiyellere,  360 derece değerlendirme sonuçlarını birbirine bağlamak ve bu bilgileri birbiriyle konuşturmak gerektiğini görür. Bu amaçla bir insan analitiği yazılımı geliştirmeye karar verir.

Değerli dostlar,

Anlattığım bu gerçek vaka, İş Bankası’nın iştiraki, yüzde yüz yerel sermayeli yazılım şirketi Softtech CEO’su M. Murat Ertem’e ve ekibine ait. Softtech bugün “Diamond” isimli insan analitiği yazılımı sayesinde istenen tüm bilgileri bir arada sunabiliyor. İK’nın yetenek yönetimine dair manuel olarak yaptığı birçok işi dijitalleştiriyor. İnsan kaynaklarına performansı açığa çıkarma ve kurum içindeki yıldız çalışanları bulmada yardımcı oluyor. Doğru pozisyona doğru çalışanı eşleştirmede kolaylık sağlıyor. Çalışanların hangi role % kaç uygun olduklarını analiz ediyor. İnsan kaynakları analitiği alanında yer alan tüm verileri, kişilik envanteri analizleri ve yetkinlik sonuçları ile birleştirerek, anlamlı bir şekilde görselleştiriyor. Kişilik envanterini otomatik olarak yorumlayarak çalışanların yetkinliklerini belirliyor.

Ve Softtech kendi içinde kullandığı bu yazılımı artık aynı ihtiyaca sahip olan şirketlerin hizmetine açıyor. Şayet siz de yetenek haritalaması yaparak şirketin yıldızlarını ortaya çıkarmak için veri odaklı yaklaşım gözetmek, işe alımlarda mevcut çalışanların başarı kriterlerinden yola çıkarak en doğru adayı belirlemede bu verilerden kapsamlı bir şekilde yararlanmak, çalışanları nelerin motive ettiğini öğrenmek, performans yönetimi ve halefiyet planlamasından işe almaya ve yüksek potansiyellileri belirlemeye kadar çok çeşitli faaliyeti bir araya getirmek arayışı içindeyseniz “Diamond” insan analitiği yazılımını kullanabilirsiniz. https://www.ikanalitigi.net sayfasından daha fazla bilgi alabilir, demo toplantısı talep etmek için sales@softtech.com.tr e-posta adresine yazabilirsiniz.

İş dünyası ve İK liderleri pandemiyle birlikte sahip oldukları işgücü için hayat değiştiren kararlar aldı. Bazıları zorlandı, bazıları panik içindeydi ve bazıları sadece yapabildiklerini sürdürmek ve kurtarmak için zorlandı. Ne zaman ki normalleşme aşamasına geçilmeye başlandı işte o zaman pandeminin yarattığı yeni dünyaya hazır olup olmadıkları yeniden değerlendirilir oldu. İş gücü planlaması önem kazandı.

Yetenek yönetiminin sadece maaş bordrosundaki iş gücünün nasıl yönetildiği değil, kurumdaki bilgilere ve olası kariyer fırsatlarına erişimi olan tüm yetenek ekosistemini kapsadığı anlaşıldı.

Yetenek stratejilerini yeniden başlatmanın, bunları günümüzün itici güçleriyle uyumlu hale getirmenin ve tüm bunları özgün bir şekilde yaparak kurumu neyi temsil ettiğini bilmenin zamanı geldi. Diamond tam da bu zamanda kurumlara bu dönüşüm yolculuğunda yarar sağlayan araçlardan ve teknolojilerden biri oldu.