Çalışanlar hangi nedenlerle bir şirkette daha uzun süre kalırlar?

32 milyon Linkedin profiline bakarak hazırlanan tutma eğrisine göre; bir çalışanın 12 ay sonra bir şirkette olma ihtimali % 76, iki yıl sonra % 59, üç yıl sonra % 48. Aşağıdaki adımların izlenmesi çalışanın elde tutulması açısından önem taşıyor.

  • Terfi ettirilmiş birinin, aynı pozisyonda kalan birine kıyasla üç yıl boyunca o şirkette kalma olasılığı % 55 daha fazla (Aynı konumda kalan birisinin üç yıl sonra o şirkette olma oranı ise % 45)
  • Üç yıl boyunca terfi ettirilmeden yeni bir işleve, göreve geçiş yapanların şirkette kalma oranı pozisyon değiştirmeyenlere göre % 38 daha fazla (Pozisyonu değiştirilen çalışanların terfi almasalar dahi şirkette kalma olasılığı daha yüksektir)
  • Açık ve etkili yönetime sahip görülen bir şirket için çalışan birinin, açık ve etkili yönetime sahip olmayan bir şirkete kıyasla üç yıl o şirkette kalma olasılığı % 50 daha fazla.
  • Çalışanını yetkilendirilen bir şirket ile çalışanına daha az yetki ve özerklik sağlayan şirketler kıyaslandığında üç yıl sonra yetki veren şirkette kalma olasılığı % 34 daha fazla.

(Kaynak: Linkedin)