Elon Musk’ın ofise dönüş politikası Tesla çalışanlarını nasıl etkiliyor?

Elon Musk, Tesla personeline uzaktan çalışmanın artık kabul edilemez olduğunu bildirdi ancak Tesla çalışanları, masalar, sandalyeler ve şarj kabloları gibi temel kaynak sıkıntısı ile mücadele ediyor.

Haziran ayında Musk, Tesla personeline uzaktan çalışmanın artık kabul edilemez olduğunu bildirdi. Çalışanlara gönderdiği bir e-postada; “uzaktan çalışmak isteyen herkes haftada en az 40 saat ofiste olmalı veya Tesla’dan ayrılmalıdır” dedi ve ofisin uzak bir şube değil ana Tesla ofisi olması gerektiğini ekledi.

CNBC’nin bildirdiğine göre bu çağrıya rağmen Tesla, tüm çalışanlarını ofise geri getirmek için hala yeterli alana veya kaynaklara sahip değil. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Tesla çalışanlarıyla yapılan görüşmelere göre otomobil üreticisi, çalışanları kademeli bir ofisten çalışma programını benimsemeye zorlayan ekipman ve kaynak sıkıntısıyla karşı karşıya.

Konuyla ilgili konuşmaya yetkileri olmadığı için ismini vermeyi reddeden çalışanlar, şarj kabloları gibi temel sarf malzemelerinin bile yetersiz olduğunu söyledi. Üstelik Tesla, işe aldığı çalışan sayısını barındıracak kadar alan inşa etmedi, bu da insanların açık havada telefon görüşmeleri yapmak zorunda kaldığı anlamına geliyor.