İşveren markası itibarınız ne kadar sağlam?

Marka itibarı artık her zamankinden daha fazla iş başarısı için kritik öneme sahip. Neden? Çünkü olumlu bir marka itibarı, çalışanlar ve müşteriler için sağlam bir güven ve sadakat temeli oluşturur. Bunlar, geliri artırmaya ve rekabetçi kalmaya yardımcı niteliklerdir.

Şirket itibarı, kuruluşunuzun kamu algısıdır. Şirketin hissedarlar, çalışanlar ve müşteriler tarafından nasıl görüldüğüdür. Bu nedenle şirket itibarına ve özellikle çevrimiçi itibar yönetimine dikkat etmek günlük bir öncelik olmalıdır.

Sağlam bir şirket itibarı, şirketiniz için aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli avantajlar sağlar.

1- Güven inşa etmek
İyi bir itibar, halkın size güvendiği anlamına gelir. Bu da onların müşteri veya iş adayı olma olasılıklarının daha yüksek olmasını sağlar.

2- Bağlılık oluşturmak
Olumlu bir itibar, sahip olduğunuz müşterilere ve çalışanlara bağlılık duygusu aşılayabilir, bu da sürekli olarak sizi rakiplerinize göre seçecekleri anlamına gelir.

3- Çalışan bağlılığı
İnsanlar mükemmel bir itibara sahip bir şirkette çalışmaktan gurur duyar ve bu da çalışanların elde tutulmasını iyileştirmeye yardımcı olur.

4- Artan satışlar
Güçlü bir marka itibarı, müşterilerin ürün ve hizmetlerine güvendiği için şirketlerin gelir elde etmesine yardımcı olur.

5- Azaltılmış pazarlama gideri
Olumlu bir marka itibarına sahip şirketlerin, marka elçisi olarak hareket eden müşterileri vardır.

6- Etkili işe alım
İyi bir şirket itibarı, en iyi yetenekleri çekmek için faydalıdır.

Marka itibarınız bir darbe aldığında ve kamuoyu algısı olumsuz hale geldiğinde ne olur?
Günümüz koşullarında bir şirket hakkında olumsuz konuşmalar ve pek parlak olmayan eleştiriler yapılması neredeyse kaçınılmazdır. İtibar yönetimi, olumsuzluklardan tamamen kaçınmak değildir. Aksine, ona nasıl tepki vereceğini bilmektir.

Şirketinizin itibarını artırmak için bazı ipuçları şunları içerir:
· Olumsuz yorumları ele almak ve bunları iyileştirmek için kullanmak.
· Şirket değerlerini görüntülemek ve yaşamak.
· Geçmişteki hatalara dürüstlükle sahip çıkmak.
· Bir tutarlılık düzeyini korumak.

Bazı durumlarda, işveren markası bilinci oluşturmak için bir uzmana danışmak en iyisi olabilir. Zayıf noktalarınızın nerede olduğunu belirlemenize ve onları güçlendirmenize yardımcı olmaları için.