Geleceğin insan kaynakları işleri neler?

İş liderleri yakın gelecekte insan kaynakları alanında yeni iş türlerinin yaratılmasını bekliyor. İşte onlardan bazıları;

İnsan Kaynakları Veri Direktörü
Bir İK liderinin iş yükünün büyük bir kısmı, insan sermayesi yönetimi ve İK bilgi sistemleri dahil olmak üzere birden fazla kaynaktan gelen insan verileriyle uğraşmaktır. Bir İK veri yöneticisine sahip olmak, şirketlerin giderek daha fazla veri odaklı bir pazarda rekabet edebilmelerini sağlar.

Baş Amaç Görevlisi
İşverenlerin yetenekleri çekmek ve elde tutmak için yeni yollar geliştirmesi gerekiyor. Baş Amaç Görevlisinin rolü, şirketlerin yeni müşteriler ve yeni işe alınanlar için genel çekiciliğini şekillendirmektir.

Evden Çalışma Yöneticisi
Uzak çalışanları yönetmek zor olabilir. Evden Çalışma Yöneticileri, çalışanların refahlarını koruyan programlara erişmelerini sağlamakla görevlidir. Evden çalışanların istikrarlı bir şekilde memnun tutmak gerçekten önemlidir.

İnsan-Makine Takımları Başkanı
Gelecekte, işçiler yapay zeka ile birlikte çalışacak. Şirketler, insan-makine ekip liderleriyle, hedeflerine ulaşmak ve çalışanlarının uygun şekilde uyum sağlayabilmelerini sağlamak için her ikisinin de güçlü yanlarını birleştirebilir.

İş Davranışı Kolaylaştırıcısı
Çalışan motivasyonunu artırmak, özellikle bu zamanlarda çok önemlidir. İş davranışı kolaylaştırıcıları, biyometrik teknolojiden gelen çalışanların davranış verilerini izleyecektir. Bunlar, çalışan davranışlarını daha iyi anlamak ve çalışanlar için daha eksiksiz bir deneyim sağlamak için kullanılabilecektir.

İş dünyası değiştikçe İK’nın rolü giderek daha önemli hale gelecektir. Dijital teknolojilere artan bağımlılık, COVID pandemisinin etkisiyle birleştiğinde, muhtemelen işin geleceğine ve yeni insan kaynakları işlerine geçişimizi hızlandıracak.