İş ağı hangi sosyal medya hesapları üzerinden kurulur?

Business networking, diğer iş insanları, potansiyel müşteriler ve şirketlerle karşılıklı olarak faydalı bir ilişki kurma sürecidir. Sosyal paylaşım siteleri, iş ağı oluşturmayı kolaylaştırsa da insanlarla birebir tanışmak, öğle yemeği yemek, sohbet etmek, vb. hâlâ önemini korumaktadır en tercih edilen yol budur.

İş ağı oluşturmak için dünyada en sık kullanılan iki platform LinkedIn ve Twitter’dır. Twitter’ın Türkiye’de çoğunlukla siyasi bir içeriğinin olması ve takipçi sayısını artırmanın güç olması kullanıcıların bu platforma mesafeli durmasını sağlamaktadır.

Instagram kullananlar Facebook’un eski popülerliğini kaybetmiş olduğunu söylese de Facebook hâlâ en büyük sosyal ağdır. Facebook iş ağı için çok uygun bir platform olmamakla birlikte neleri paylaştığınız ve bağlantı kuracağınız kişileri iyi yönetmeniz hâlinde tercih edilebilecektir.

Facebook ve Instagram daha yakın ilişkiler için geçerlidir. Facebook ve Instagram için handikap özel hayata dair paylaşılan bilgilerin iş ağınız olan kişilerde kanaat değişikliği oluşturabileceği ve ilişkilere olumsuz yansıyabileceğidir.

Geleceğin iş dünyasında iş ağı oluşturmak, kariyeri geliştirmek için daha da önemli hâle gelecektir.